Bekijk al onze woningen
Van starterswoning tot villa. Vind de woning die bij u past in ons uitgebreide exclusieve online woningaanbod.
Bekijk ons woningaanbod
Wilt u uw woning verkopen?
Uw woning snel verkopen tegen een zo hoog mogelijke opbrengst zonder zorgen. Onze experts helpen u hier graag bij!
Kies voor onze professionele makelaars
Verkoop uw eigen woning met onze hulp
Gratis waardebepaling
Financieel advies

Onze financiële adviseurs helpen u door het doolhof van alle verschillende hypotheekproducten, verzekeringen en aanbieders.

Vrijblijvend en onafhankelijk hypotheekadvies
Notarisdienst
Starters op de woningmarkt

Era Tilburg Makelaardij bv - makelaar Tilburg

ERA-makelaars werken voor u onder het motto STERK DOOR SERVICE. Dat betekent dat u als opdrachtgever centraal staat in onze dienstverlening. De werkwijze van de ERA-makelaar is er enerzijds op gericht om de dienstverlening zo duidelijk mogelijk aan u uit te leggen, zodat u precies weet wat u mag verwachten van een ERA-makelaar. Anderzijds is zijn werkwijze erop gericht om uw woning zo goed mogelijk onder de aandacht te brengen bij de juiste groep kopers. Daardoor is de kans het grootst dat u de woning voor de meest optimale prijs verkoopt aan de juiste koper binnen de gewenste termijn. Hieronder volgt een greep van de methodes die een ERA-makelaar toepast om uw woning zo goed mogelijk te verkopen of u te helpen bij de aanschaf van een woning.

Omwonendenmailings
ERA-makelaars sturen sinds 1994 kaartjes aan de omwonenden van een woning, zodra deze te koop komt. De redenen hiervoor zijn divers: veel mensen kennen mensen die in hun buurt zouden willen wonen, maar vaak te laat zijn of net niet die ene advertentie in de krant hebben gezien. Door deze kaart rond te sturen, worden de omwonenden eraan herinnerd om hun gouden tip te kunnen geven aan die ene persoon die erop zit te wachten. Een hele andere reden is dat veel omwonenden geïnteresseerd zijn in de vraagprijs van uw woning, omdat het iets zegt over de mogelijke waarde van hun eigen woning. Om u te ontlasten van dit soort vragen, sturen wij deze kaartjes door de buurt. De laatste tien jaar hebben ons inmiddels geleerd dat een aanzienlijk deel van de bezichtigingen en verkopen van woningen te danken zijn aan deze kaartjes.

ERA's Netwerk Service
ERA-makelaars werken nauw samen volgens een gelijkluidende filosofie en werkwijze. Hierbij staat u als opdrachtgever centraal. Dat is zeker zo prettig als u gaat verhuizen naar een andere plaats dan uw huidige woonplaats. De ERA-makelaar die uw huis namens u verkoopt in uw huidige woonplaats kan alvast contact voor u leggen met de ERA- makelaar in de plaats van vestiging, als u dat wenst. Hij zorgt ervoor dat u informatie over het wonen in uw nieuwe woonplaats toegestuurd krijgt. De ERA-makelaar in de plaats van vestiging belt u vervolgens om een afspraak te maken om uw woonwensen en uw bestedingsbudget te bespreken. Zo bent u aan twee fronten tegelijk geholpen: bij het verkopen van uw huidige woning en het zoeken naar een nieuw thuis elders. En elders is letterlijk een ruim begrip: niet alleen in Nederland zijn ERA-makelaars te vinden. In ruim 3000 kantoren in meer dan 30 landen vindt u ERA-makelaars! In Nederland zijn 180 kantoren geselecteerd. ERA-makelaars zijn altijd aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM).

ERA Open Huizen Route
Sinds jaar en dag zijn de ERA-makelaars bij het grote publiek bekend vanwege het organiseren van een landelijke Open Huizen Route. Deze publieksvriendelijke actie is bedoeld om kopers te helpen hun woonwensen zo concreet mogelijk voor ogen te krijgen. De beste manier om dat te doen is veel huizen te bekijken. Het bekijken van huizen gaat het beste bij daglicht. Niet iedereen kan door de weeks huizen bekijken, maar op zaterdag zijn veel makelaars niet beschikbaar voor bezichtigingen. Veel verkopers willen ook liever niet op hun vrije zaterdag gebonden zijn aan mogelijk bezoek, tenzij het van tevoren is gepland. Om bezoeken zoveel mogelijk te bundelen wordt het op-zaterdag-zonder-afspraak-huizen-kijken dan ook op één zaterdag gepland.
Voordeel voor de verkoper: de bezoekers die hij krijgt weten beter wat ze zoeken. Voordeel voor een huizenzoeker: hoe beter je weet wat je zoekt, des te minder huizen hoef je te bekijken om te vinden wat je zoekt. Jaarlijks bezoeken zo'n 15.000 huishoudens de huizen die bij ERA-makelaars te koop staan tijdens een Open Huizen Route.

ERA Tuinbord
Een van de meest opvallende borden in de makelaardij zijn de tuinborden die door ERA-makelaars worden gebruikt. Met hun aparte vorm en frisse kleuren trekken ze van ver de aandacht en dat is precies wat een verkoper van een huis wil! Omdat overal de borden van ERA-makelaars hetzelfde zijn is de herkenning groter bij de zoekende woonconsument. Ook als die uit een andere plaats komt en een te koop staande woning passeert, zal hij het ERA tuinbord herkennen. Een aanzienlijk deel van de mensen verhuist naar een andere woonplaats dan hun huidige. Zij rijden vaak rond in hun toekomstige woonplaats om zich te oriënteren op een buurt of woning. De woningen waarin een ERA tuinbord staat worden vaak beter onthouden omdat het bord al herkend wordt, in vergelijking tot de lokale borden van een makelaar die niet bekend is bij de bezoeker van buiten.

ERA Flipchart
Dienstverlening is vaak moeilijk inzichtelijk te maken, omdat het ontastbaar is. Je kunt het niet beetpakken om het te beoordelen, dus je moet het vaak hebben van de geloofwaardigheid van degene die je de dienstverlening uitlegt. Ervaring heeft ons in de loop der jaren geleerd dat veel mensen visueel zijn ingesteld. Een plaatje of foto verklaart in één klap vaak meer dan een heel verhaal, waarnaar je moet luisteren.
ERA-makelaars hebben hun uitleg van hun dienstverlening vervat in een presentatiemap, die de Flipchart wordt genoemd. Hierin wordt stap voor stap inzichtelijk gemaakt wat er komt kijken bij de verkoop van een woning. Daarmee is het voor u duidelijk welke stappen er gezet moeten worden voordat de verkoop een feit is. Daarbij is het van belang om goed met elkaar af te stemmen hoe snel uw woning verkocht moet zijn en hoe gemotiveerd u bent om de woning te verkopen. Dat helpt de ERA-makelaar vervolgens in het samenstellen van zijn actieplan om uw doelstellingen te verwezenlijken.

ERA Service Waarborg
Vaak is na de uitleg van de dienstverlening wel duidelijk wat een ERA-makelaar voor u kan doen. Het is alleen wel veel informatie, die u niet allemaal kunt onthouden. Daarom hebben we voor u de meest belangrijke zaken op een rij gezet in de ERA Service Waarborg. Hierin staan de zaken die u absoluut mag verwachten van uw ERA-makelaar en waarin u ook wordt aangespoord om hem hierop te wijzen. ERA-makelaars werken op basis van no cure no pay: als u niet tevreden bent over de inzet en werkwijze van uw ERA-makelaar kunt u zonder intrekkingskosten van hem af. U moet dan wel een goede en gegronde reden hebben om niet tevreden te zijn en u moet de ERA-makelaar tien dagen de tijd hebben gegeven om zijn gebreken te herstellen.

ERA Internationaal
ERA is een samenwerkingsverband van geselecteerde kwaliteitsmakelaars. Niet alle makelaars kunnen tot ERA toetreden. In Nederland moeten alle makelaars die ERA-makelaar willen worden lid zijn van de branche-organisatie NVM. Daarnaast moet een ERA-makelaar meer dan gemiddeld actief zijn in zijn markt en als het ware al weten wat er te koop komt voordat het daadwerkelijk in verkoop komt. Teamwork is een centraal begrip bij ERA-makelaars: onderling wordt veel samengewerkt, maar natuurlijk vormt een ERA-makelaar ook een team met zijn opdrachtgever. ERA-makelaars zijn actief in meer dan 30 landen wereldwijd, met als basis de Verenigde Staten. Daar is ERA begonnen in 1971. Inmiddels zijn in vrijwel alle Europese landen ook ERA-makelaars te vinden. Regelmatig maken ERA-makelaars gebruik van elkaars expertise in verschillende landen voor mensen die naar het buitenland gaan verhuizen of terug komen uit den vreemde.

ERA Service Toets
Mond-tot-mondreclame is de beste vorm van reclame. Geen betere aanbeveling denkbaar dan die van een tevreden opdrachtgever. Makelen is een mensenvak. Hoewel het lijdend voorwerp huizen zijn, gaat het in de kern om emoties. Het verkopen of kopen van een huis is een spannende en ingrijpende gebeurtenis. U wilt graag dat de makelaar dit onderkent en uw behoefte om een ander thuis te vinden zo goed mogelijk vervult. Dit behelst meer dan het zoeken naar een nieuwe woning. Het gaat om het vervullen van uw woonwensen. Woonwensen omvatten meer dan de optelsom van een aantal kenmerken van een woning. ERA-makelaars willen van u weten of u hun oprechte betrokkenheid bij het vervullen hiervan hebt herkend en gewaardeerd. Daarom wordt u na de koop of verkoop van een woning via een ERA-makelaar gevraagd een ERA Service Toets in te vullen om uw ervaringen kenbaar te maken. Wij stellen het zeer op prijs dat u de moeite wilt nemen om onze dienstverlening te beoordelen.

ERA Marktprofiel
Het recept om uw woning nooit kwijt te raken is een te hoge vraagprijs stellen. Anders gezegd: het vaststellen van de juiste vraagprijs voor uw woning is een van de meest cruciale vereisten voor een succesvolle verkoop. Gaat u maar na: vraagt u teveel voor de woning, dan is er geen belangstelling. Vraagt u te weinig, dan verkoopt u weliswaar snel, maar bent u een dief van uw eigen portemonnee. De kunst is om dus die vraagprijs vast te stellen die de juiste koper aantrekt. De ERA-makelaar werkt met de zogenaamde Vergelijkende Markt Analyse (VMA). Met dit programma kan de makelaar de vraagprijs voor uw woning vaststellen. Uw woning wordt vergeleken met woningen die nu ook te koop staan en dus met uw woning concurreren. Bovendien wordt gekeken naar vijf woningen in uw buurt die onlangs zijn verkocht. U ziet dan het bovenstaande in de praktijk geïllustreerd: woningen met een vraagprijs die te ver afwijkt van de waarde staan het langst te koop. Als u binnen een redelijke termijn uw huis verkocht wilt hebben, is een reële vraagprijs dus van groot belang. Vraag naar een VMA als de ERA-makelaar een vrijblijvende waardebepaling van uw huis komt afgeven.

ERA WoonWens
Het aanbieden van uw woning aan de grootst mogelijke groep van kopers is buitengewoon belangrijk voor een succesvolle verkoop. Het is dus zaak ervoor te zorgen dat u alle ERA-makelaars gebruikt om uw woning te presenteren aan hun zoekers. Lokaal zal de ERA-makelaar in de krant adverteren, uw huis in zijn etalage presenteren en de buurt inseinen door middel van omwonendenkaarten. Maar steeds meer mensen komen van buiten uw woonplaats en lezen (nog) geen lokale krant. Met name deze groep van kopers wilt u attenderen op uw woning. In tegenstelling tot de lokale makelaars die alleen de lokale of hooguit de regionale markt met adverteren bereiken, kunt u via WoonWens met uw huis op de koffietafel van zo'n kleine 100.000 Nederlandse huishoudens belanden. En hoe groter de groep van belangstellenden voor uw woning, des te sneller is de koper gevonden! ERA-makelaars zijn de enige groep makelaars die de woningen van hun verkopers collectief op landelijke schaal aanbieden in een magazine.

ERA Marketing Actie Plan
Zodra u uw woning wilt gaan verkopen, moet de ERA-makelaar aan de gang om de woning onder de aandacht te brengen bij de doelgroep. Een Marketing Actie Plan wordt opgesteld, waarin staat wat er de komende weken allemaal gaat gebeuren om uw woning aan de markt te presenteren. Welke media er worden gekozen, wanneer u gaat adverteren, hoe de communicatie met u wordt georganiseerd, tussentijdse evaluatie en afwikkeling: al deze zaken komen aan bod in het ERA Marketing Actie Plan.

ERA Verkoopbaarheidsbeoordeling
Sommige zaken van de woning zijn niet te beïnvloeden: een tuin op het noorden blijft een tuin op het noorden. Als uw huis naast een druk kruispunt is gelegen, kan geen verkoopbrochure dat veranderen. Er is niettemin een groot aantal zaken die de verkoopbaarheid van uw woning wel degelijk kunnen beïnvloeden. Die zaken hebben te maken met uw eigen flexibiliteit. Op welke schaal mag de verkoop van de woning worden gepromoot? Hoe snel kunt u de woning opleveren? Zijn er zaken in de woning die u achterlaat of ter overname aanbiedt? Mag er altijd bezichtigd worden of alleen als het u uitkomt? ERA-makelaars hebben een programma met behulp waarvan zij inzichtelijk maken hoezeer de woning aan aantrekkingskracht kan winnen. Vraag bij de Vergelijkende Markt Analyse gelijk naar deze ERA Verkoopbaarheidsbeoordeling.

ERA Vrijblijvende Waardebepaling
Het is misschien al even geleden sinds u uw woning kocht. De prijzen zijn in de afgelopen jaren enorm gestegen. Als u zou weten wat uw woning inmiddels waard zou zijn, zou u wellicht een aantal ideeën kunnen krijgen. U zou die verbouwing kunnen uitvoeren die u al jaren van plan bent te gaan doen. U kunt ook de mogelijkheid overwegen om uw woning te gaan verkopen en een ander huis te kopen Een huis dat voorheen niet in uw prijsklasse viel, maar inmiddels wel. ERA-makelaars voeren gratis en vrijblijvend een waardebepaling uit van uw woning. Zo kunt u een voorproefje krijgen van de dienstverlening van een ERA-makelaar. Hij loopt niet alleen door de woning heen, maar legt daarnaast desgewenst uit hoe de verkoop van een woning in zijn werk gaat bij een ERA-makelaar. Een vrijblijvende waardebepaling kost niets en verplicht u tot niets. Het geeft u wel een indruk van de huidige waarde van uw woning onder de huidige marktomstandigheden. Als de marktomstandigheden veranderen, verandert de waarde van uw woning mee! Ga dus niet af op de afgegeven waarde van een jaar geleden als u uw woning nu wilt verkopen, maar laat dan een nieuwe waardebepaling uitvoeren!


Copyright © 2009 Cournot.nl, Alle rechten voorbehouden.
Webdesign: Pixelerate