aankoop  |   Verkoop  |   Taxatie  |   Advisering

ERA-makelaars een kwaliteitsnetwerk

over era De ERA-makelaarsgroep bestaat sinds 1994 in Nederland. ERA is een samenwerkingsverband van kwaliteitsmakelaars, dat wereldwijd in 28 landen opereert en in Amerika begonnen is in 1971. Uitgangspunt van de samenwerking is dat de makelaar actief naar zijn markt toegaat en meer marketing pleegt dan anderen ten behoeve van zijn opdrachtgevers die hun woningen bij hen in verkoop hebben gegeven. De opdrachtgever moet bevestigd worden in zijn of haar verwachting dat de ERA-makelaar het meest succesvol diens belangen van de opdrachtgever heeft behartigd bij aan- en verkoop. ERA-makelaars zijn dus altijd op zoek naar manieren om de meeste kopers en verkopers van woningen te bereiken. In Nederland kunnen alleen NVM-makelaars zich aansluiten bij ERA. Dit staat borg voor een solide vakinhoudelijke en juridische graad van kennis en ervaring. Daarnaast houden NVM-makelaars zich aan een erecode, waardoor de opdrachtgever er vanuit mag gaan dat hij of zij te maken heeft met een deskundige en integere dienstverlener. Wereldwijd zijn er meer dan 3.500 makelaarskantoren bij ERA aangesloten. In Europa zijn naast Nederland ook ERA-makelaars actief in Duitsland, BelgiŽ, Luxemburg, Frankrijk, Spanje, Portugal, Finland, Zweden, Ierland, Groot-BrittaniŽ, Zwitserland en Oostenrijk.

U kunt deze makelaars bekijken op www.eraeurope.com. Het wereldwijde netwerk kunt u bereiken via www.era.com, de Amerikaanse homepage van ERA.

Heeft u een vraag, neem dan gerust contact met ons op.

 

 

Aankoop

Een huis kopen met behulp van een ERA-makelaar
huis kopen Een huis kopen omvat meer dan we in eerste instantie denken. Het is niet zozeer het huis op zich dat we zoeken, maar het gevoel dat het hebben van dat huis ons geeft. Het gevoel van geborgenheid, zekerheid en veiligheid dat we verwachten van een thuis. Een plek van en voor onszelf, waar we helemaal vrij zijn in ons doen en laten.

Het vinden van huizen is tegenwoordig niet meer zo moeilijk. Er zijn heel veel huizen te koop en via Internet zijn veel huizen ook te vinden op de gangbare sites. Dat ene huis dat u zoekt staat er maar zelden bij, dus u zoekt vooral een kanaal dat u dat ene huis aanlevert.
ERA-makelaars zijn dan het antwoord op uw behoefte. Doordat zij actief in de markt bezig zijn, weten ze vaak wat er te koop komt, nog voordat het op de markt is. En daarbij kan net dat ene huis zitten!

Een spannende periode breekt aan. De periode van het oriŽnteren en kijken. MaarÖ huizen kijken is slechts een onderdeel van het daadwerkelijke kopen van een huis. Want wat u zoekt is niet zozeer een huis, maar een thuis.
ERA-makelaars begrijpen dat u bij het bekijken van huizen niet alleen maar kijkt naar de kenmerken van de woning. U wilt weten of het huis u ook het gevoel geeft dat u zoekt, namelijk of u zich er thuis zou kunnen voelen.
Daarom hebben ERA-makelaars het ook over het vervullen van uw woonwensen en niet slechts over het omschrijven van uw zoekcriteria, hoe belangrijk dat laatste ook is!

Het is het handigst eerst te bepalen wat uw bestedingsruimte is en dan pas te gaan zoeken naar een pand. Hou er rekening mee dat er bij de meest bestaande panden wel kosten gemaakt moeten worden om de woning naar uw smaak te laten zijn. In het geval van een verbouwing kunnen die kosten flink oplopen.

ERA-makelaars geven u via ERA voor mij de ruimte om uw woonwensen kenbaar te maken op een zo individueel mogelijke wijze. Daarnaast is het enorm belangrijk om een ERA-makelaar mee te nemen bij het bekijken van huizen. De ERA-makelaar kan zich dan bezighouden met de technische details en de staat van onderhoud van de woning. U kunt zich volledig richten op het aftasten van uw gevoel of dit huis uw thuis kan worden. Mocht dat inderdaad zo zijn, laat dan de ERA-makelaar voor u onderhandelen bij het overeenkomen van de koopsom van de woning. Als consument heeft u slechts inzicht in de vraagprijzen die u bij advertenties en Internetvermeldingen heeft zien staan. De ERA-makelaar kent ook de werkelijke verkoopprijzen en heeft dus een goed idee wat een passend bod zou kunnen zijn voor het huis dat u voor ogen heeft. Niet zelden wordt bij de koop van een woning de makelaar overgeslagen, terwijl door zijn bemiddeling en onderhandeling enorme bedragen kunnen worden bespaard. Het bedrag dat het uiteindelijke verschil uitmaakt tussen de vraagprijs en de koopsom, is in vrijwel alle gevallen hoger dan de makelaarscourtage die u betaalt voor de bemiddeling.
Adviezen over wat u kunt overnemen in de woning en wat u beter kunt laten verwijderen of meenemen, over de aanwezigheid van olietanks of over alle mogelijke andere zaken die u zelf moet onderzoeken, kunnen bepalen of de koop al dan niet doorgaat.
Zodra de koop gesloten is, komt er een administratieve machine in werking die ervoor zorgt dat u ook daadwerkelijk op de afgesproken Reden genoeg om een ERA-makelaar in te schakelen bij de koop van uw volgende huis!

 

 

Verkoop van uw woning

huis verkopen Het verkopen van een huis is een spannend proces.
De vragen die u het meest bezighouden, zijn hoogstwaarschijnlijk de volgende:

  • Hoe lang duurt het voordat mijn huis verkocht zal zijn?
  • Wat wordt de uiteindelijke opbrengst?
Het antwoord op deze vragen is niet zomaar te geven. Daarvoor is het nodig dat de ERA-makelaar uw achterliggende motivatie en urgentie kent. Voorbeeld: als u in Groningen woont en in Maastricht een nieuwe baan heeft aanvaard over drie maanden, heeft u beslist een urgente behoefte om snel een koper te vinden. Anders is het als u in dezelfde woonplaats blijft wonen en een nieuwbouwwoning hebt gekocht, die nog gebouwd moet worden. Dan wilt u ook snel een koper, maar u bent flexibeler omdat u meer tijd tot uw beschikking heeft.

Over het algemeen kennen de meeste verkopers van woningen min of meer dezelfde behoeften:

  1. De maximale opbrengst voor de woning realiseren
  2. Verkopen binnen de gewenste termijn
  3. Geen zorgen of problemen achteraf
Hoe kan de ERA-makelaar in deze behoeften voorzien?
Door het vaststellen van de juiste vraagprijs. Dat klinkt simpel, maar veel mensen maken het moeilijker dan het is. Het vragen van de juiste prijs levert de koper op binnen de gewenste termijn. Het vragen van een te hoge prijs zal geen belangstelling genereren. Enerzijds vinden de mensen die dat huis zoeken de prijs te hoog. Anderzijds vinden de mensen die de prijs wel kunnen betalen dat het huis niet aan de verwachtingen voldoet.
Het vragen van een te lage prijs leidt tot een te snelle verkoop waarbij u uzelf tekort doet. Het behoeft geen betoog dat niemand dat zal willen.
ERA-makelaars hebben hiervoor een vrijblijvende waardebepaling en een Vergelijkende Markt Analyse tot hun beschikking. U krijgt alvast een indruk van de waarde van de woning op dit moment, gezien door de ogen van een professional die niets ander doet dan de hele dag huizen bekijken en beoordelen.

Door het openen van een account op ERA voor mij. Niet alleen kunt u hier kwijt wat voor soort huis u zoekt, maar u kunt er ook aangeven wat de kenmerken van uw huidige woning zijn. De computer checkt dan of uw huis voldoet aan de wensen van een andere consument.

Door het inschakelen van het netwerk van 180 Nederlandse ERA-makelaars. We weten dat een groeiend aantal mensen stopt met forenzen en verhuist naar de plaats waar men werkt of gaat werken in de plaats waar men woont.

Door het plaatsen van het opvallende ERA tuinbord. Kandidaat-kopers van buiten uw woonplaats herkennen deze borden eerder dan de lokale borden, omdat ze ze vaak herkennen uit hun huidige woonomgeving.

Door het te hulp laten schieten van buren en andere omwonenden. Meer dan eens blijken zij iemand te kennen die graag in uw huis of in de buurt zou willen wonen.

Door uw pand op te nemen in WoonWens, het landelijk verschijnende kleurenmagazine van alle gezamenlijke ERA-makelaars. Presenteer uw pand op 180 makelaarsbalies! Weet dat de ERA-makelaars deze magazines verspreiden in hun respectievelijke markten!

Door mee te doen aan ERA's Open Huizen Route om uw huis aan de markt te presenteren en iedereen de gelegenheid te geven om te komen kijken.

Kortom... reden genoeg om een ERA-makelaar in te schakelen!

 

 

Taxeren van uw woning of bedrijfsobject.

Het taxeren van een woning of bedrijfsobject vergt de nodige specialisatie. Onze onderneming ,de ERA Midden Brabant Groep, heeft een aantal beŽdigde makelaars/taxateurs  in dienst. Allemaal lid van de NVM en ingeschreven in het register Crmt.

Onze taxatierapporten voldoen aan de normen van alle geldverstrekkers.

Een taxatierapport hebt u nodig bij de aankoop van uw woning t.b.v. uw hypotheek maar denkt u ook aan een taxatierapport bij succesie, overgang van zakelijk onroerend goed naar prive, WOZ ( onroerende zaak belasting) ??
Ook hier is een deskundige taxatie een vereiste.  

 

 

 

Advisering

U wenst advies omtrent uw woning?  Wat is beter verkopen of verbouwen ? Hoe staat uw woning in de markt? . Is het een courant object? Kan ik mijn woning ook verhuren? U denkt over het kopen van een tweede woning, eventueel in het buitenland.

De ERA Midden Brabant Groep kan al deze vragen voor u beantwoorden. Nodig ťťn van de adviseurs gerust eens uit. of maak een afspraak op kantoor om e.e.a. nader te bespreken. Wij maken graag tijd voor u vrij.